Biografija

Boris Đurić komunikolog
Boris Đurić
“U toku moje karijere voditelja na televiziji, uradio sam mnogo intervjua sa poznatim osobama čiji rad poštujem. Jednog dana, odlučio sam da pređem sa ‘druge strane mikrofona’ i postanem jedan od njih. Dao sam otkaz na televiziji i trebalo mi je deset godina da taj novi cilj ostvarim. Kao nagrađivani producent i autor, počeo sam da dobijam pozive novinara i voditelja radio i TV emisija. Sada je vreme za novi cilj…”
Boris Djuric Autor

Komunikolog

Boris Djuric (1972), Rođen je u Beogradu. Studirao je Psihologiju na Beogradskom univerzitetu i Menadžment u kulturi, pozorištu i radiju na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirao na temu: „Uloga teatra u korporativnim događajima”.
Paralelno je studirao i radio kao voditelj, novinar i spiker na RTV Studio B (1993-2000). Osećajući da je sa „pogrešne” strane mikrofona, napušta voditeljski posao i nakon kraćeg angažmana u okviru Saveznog ministarstva za informisanje, pokreće sopstvenu BTL agenciju Prodigy Advertising koja kasnije prerasta u audio/video produkciju Prodigy d.o.o.
Posvećuje se izradi TV emisija i dokumentarnih filmova. Agenciju Prodigy zatvara početkom 2014. godine i počinje da radi za Skymusic kao PR menadžer i direktor produkcije. Iste godine napušta Skymusic i počinje da radi za norveškog slikara Haritona Pušvagnera, gde ostaje do kraja 2014. godine, kada počinje da radi za marketing agenciju CreITive sa sedištem u Dubaiju, u okviru koje se bavi video produkcijom naredne dve godine. Paralelno sa tim, od 2014. do kraja 2020. godine radi kao novinar za američki novinski i PR portal Newswire.net.

Od 2019. godine vlasnik je content marketing agencije Solving Communications EOOD sa sedištem u Bugarskoj i predstavništvom u Beogradu.

Kao autor, Boris je napisao knjigu "Javni nastup - od prepelice do predatora" i drži predavanja i treninge javnog nastupa za menadžere.

Kao novinar (spiker, voditelj, autor), Boris je ostvario karijeru na radiju i televiziji. Autor je mnogih novinskih članaka i eseja, kao i veliki broj radio i TV emisija, a napisao je i 45 monodramskih minijatura koje su emitovane na Radiju Beograd 202.
Kao komunikolog gostovao je u više TV i radijskih emisija i konačno se, po sopstvenim rečima, našao na „pravoj strani mikrofona”.

NAGRADE I PRIZNANJA

PUBLIC RELATIONS
Nominacija 2017. godine za nagradu PRiZNANJE “Srđan Đurić”, koje Društvo Srbije za odnose s javnošću dodeljuje za izuzetan doprinos PR branši
RADIO JINGLE
Specijalna zahvalnica za
kompoziciju i tekst
za radio jingle “Pekabeta – na starom mestu”
Vokal: Marija Mihailović
Multimedia Project
Specijalna zahvalnica za
multimedijalni projekat “Pekabeta – na starom mestu”
TV emisija
Specijalno priznanje za doprinos frizerskoj branši
za emisiju “Top Hair”
TV emisija
Priznanje Off-Road asocijacije za
TV emisiju “Off-Road Avantura”
Dokumentarni film
Nagrada “Srebrni pastir” na 17. FESTEF-u, za dokumentarni film “40 dana”
Documentary film
Nagrada Styling Magazina
za dokumentarni film “Reprezentacija”
Humanitarni rad
Priznanje za izuzetan doprinos školi za
slepu i slabovidu decu “Veljko Ramadanović”
Humanitarni rad
Priznanje za medijsku podršku
gluvonemoj deci, dodeljuje škola “Stefan Decanski”